VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/10/2021

NUTRICIONISTA: HRANA ZA TRUDNICE I PORODILJE JE ADEKVATNA

 

BANjALUKA, 13. OKTOBRA /SRNA/ - Nutricionionista Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/Republike Srpske Radmila Baldić rekla je da kao stručno lice odgovorno tvrdi da trudnice i porodilje u UKC-u Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima.

 

Baldićeva je poručila gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da trudnice i porodilje ne smiju biti oružje u, kako je ocijenila, prljavoj kampanji koju vodi.

"Želim da poručim Stanivukoviću da ne objavljuje nepotpune obroke za trudnice i porodilje, niti za bilo koju kategoriju pacijenata. Kada ste već slikali doručak, zanima me gdje ste sklonili ostatak, ko je pojeo: jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama?", navela je Baldićeva na zvaničnoj "Fejsbuk" stranici UKC-a.

Ona je istakla da ne želi da njeno ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja.

"Osim što manipulišete, vi sigurno niste dovoljno obrazovani i kompetentni da pričate o temi koju ne poznajete. Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem vaše izvinjenje", navela je Baldićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pokazao je juče fotografije hrane koja se navodno porodiljama servira na UKC-u u Banjaluci.

"Pozivam nutricioniste da daju ostavku i da ovakvu hranu nikome nikad ne serviraju, pa ni našim porodiljama. Ovo je nevjerovatno", rekao je Stanivuković.