VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/10/2021

PONIŠTEN KONKURS ZA KOMISIJU ZA KONCESIJE

 

TREBINjE, 15. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac rekao je danas da je poništio konkurs za komisiju za koncesije jer niko iz Brčko distrikta nije aplicirao za članstvo.

 

On je podsjetio da je uloga ministra da štiti zakon koji jasno propisuje da komisiju za koncesije čine po tri predstavnika Republike Srpske i Federacije BiH i jedan za Brčko distrikt.

"S obzirom na to da je komisiji za koncesije istekao mandat, poništio sam konkurs zato što niko iz Brčkog nije aplicirao za članstvo", rekao je Košarac novinarima u Trebinju.

On je apelovao da se podnesu zahtjevi za članstvo u ovom tijelu, kako bi komisija za izbor završila svoj posao i kako bi se to na zakonit način potvrdilo u budućoj proceduri.

Procedura izbora novih članova Komisije za koncesije treba da prođe i Savjet ministara i parlament.

Iako prema zakonu treba da ima sedam članova, Komisija na nivou BiH trenutno broji četiri člana jer su ostalima mandati isticali od 2008. do 2015, a i četvorici koja su ostala mandati su istekli u prethodnom periodu. Zbog toga je pokrenuta procedura izbora novih.