VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo16/10/2021

USPJEŠAN NASTAVAK OPERACIJA MEDICINSKOG TRANSPORTA PACIJENATA

 

BANjALUKA, 16. OKTOBRA /SRNA/ - Helikopterski servis Republike Srpske danas je angažovan u medicinskom transportu pacijenata iz Tivta i Trebinja u Banjaluku, čime uspješno nastavlja sa izvođenjem ovih vazdušnih operacija radi što bržeg i efikasnijeg medicinskog zbrinjavanja stanovnika Srpske i BiH, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kustiruć.

 

Kusturić je naveo da su u ovoj godini izvršena 32 medicinska transporta, da su u posljednja tri dana iz svih dijelova BiH učestali pozivi Helikopterskom servisu za medicinski transport.

"Prije dva dana smo transportovali pacijenta iz Foče u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a juče smo transportovali trudnicu u 21. mjesecu trudnoće iz Opšte bolnice u Sarajevu u Zagreb radi neophodnog zdravstvenog tretmana", rekao je Kusturić.

Prema njegovim riječima, pripadnici Helikopterskog servisa nerijetko u toku dana izvedu dva i više medicinskih transporta pacijenata što je znak da institucije i medicinske ustanove u BiH i u regionu prepoznaju njihov uspješan, profesionalan i organizovan rad, ali i da uživaju ogromno povjerenje građana.

Velika je odgovornost, dodao je, za pripadnike Helikopterskog servisa da uvijek budu na raspolaganju svima kojima je pomoć neophodna i zato je uspostavljeno svakodnevno dežurstvo.

Kusturić je podsjetio da je Helikopterski servis Republike Srpske ove godine imao i 360 letova u gašenju požara u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

"To pokazuje da smo spremni da svima pomognemo u nevolji. Dok iz Sarajeva možemo čuti različite prijetnje i konstantne napade na Republiku Srpsku i njene institucije, mi se svakodneo truimo da spasavamo živote i pomognemo svima u BiH", zaključio je Kusturić.