VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika25/10/2021

ĐOKIĆ: SOCIJALISTI DALI VELIKI DOPRINOS SISTEMU VLASTI U DISTRIKTU

 

BRČKO, 25. OKTOBRA /SRNA/ - SP je dao veliki doprinos sistemu vlasti u Brčkom i dalje će biti jedna od najorganizovanijih partija u distriktu, rekao je večeras predsjednik SP-a Petar Đokić.

 

On ističe da Brčko treba da jača svoju privredu, posebno prerađivačku industriju koje, kako kaže, skoro da i nema.

Đokić je rekao da socijaliste zabrinjava to što mladi ljudi Srbi, Hrvati i Bošnjaci odlaze iz Brčkog, ističući da lokalna vlast treba da razmisli na koji način se može živjeti, raditi i organizovati drugačije i da su socijalisti otvoreni za saradnju.

"Brčko živi u velikoj mjeri od poreza, posebno od indirektnih. Ima ogorman budžet koji se ne troši racionalno", rekao je Đokić novinarima u Brčkog, gdje je prisustvovao Izbornoj konferenciji brčanskog odbora SP-a.

On je naveo da je privode kraju unutarstranačke aktivnosti koje prethode Devetom kongresu partije, koji će biti održan 27. novembra, dodajući da je priliv novih članova vidljiv u svim opštinama.

Na izbornoj konferenciji Opštinskog odbora /OO/ SP-a Brčko izabrani su novi članovi ovog odbora, Nadzorne komisije, kandidati za Glavni odbor i delegati za Deveti kongres SP-a.

Novoizabrani odbor podržao je Đokića za kandidata za poziciju predsjednika SP-a.