VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika21/01/2022

ZAHVALNOST VLADI AMERIKE I USAID-u ZA PODRŠKU I BROJNE PROJEKTE

 

SARAJEVO, 21. JANUARA /SRNA/ - Članovi Predsjedništva BiH danas su u Sarajevu na sastanku sa administratorom Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ Samantom Pauer pozdravili brojne projekte koje Vlada SAD implementira putem USAID-a, kako bi pružila pomoć svim nivoima vlasti u BiH.

 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i bilateralnim odnosima i saradnji između BiH i SAD, a članovi Predsjedništva su zahvalili Vladi SAD za kontinuiranu podršku i pomoć na reformskom putu BiH.

Pauerova je naglasila snažnu posvećenost i podršku SAD BiH u suprotstavljanju korupciji, unapređenju demokratskih reformi i vladavine prava, te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U saopštenju se navodi da je Pauerova ponovila partnersku ulogu SAD i nastavak dugogodišnje saradnje u izgradnji prosperitetne budućnosti u funkcionalnoj BiH.

Sastanku su prisustvovali ambasador SAD u BiH Erik Nelson, vršilac dužnosti pomoćnika administratora USAID-a za Evropu i Evroaziju Margot Elis i direktor Misije USAID-a u BiH Kortni Čab.