VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

O nama

Novinska agencija Republike Srpske "SRNA" a.d. Bijeljina osnovana je 7. aprila 1992. godine kao Srpska novinska agencija "SRNA", a odlukom Blade Republike Srpske 27. марта 2008. godine dobila je svoj sadašnji naziv.

Agencija "SRNA" pruža korisnicima svojih servisa cjelovito i brzo izvještavanje. Njene vijesti i drugi novnski sadržaji zasnovani su na pouzdanim izvorima i rađeni u skladu sa profesionalnim standardima koje zahtijeva moderno izvještavanje u sadržinskom i tehničkom pogledu.

"SRNA" ima 12 informativnih servisa kojima prati zbivanja u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji, Crnoj Gori, regionu i svijetu. Posjeduje poseban servis koji se bavi autorskim tekstovima, kao i servis na engleskom jeziku.

Osim pisanog "SRNA" ima i savremeno organizovan foto i fono-servis, a od 2016. godine pokrenut je i video-servis. Ova tri servisa zaokružuju i dopunjuju novinarske forme Agencije ali predstavljaju i specifičnu cijelinu koja i u tehničkom pogledu pruža kompletnu informaciju za korisnike različitih medijskih profila.

U okviru svojih servisa "SRNA" pruža korisnicima agencijsku verziju vijesti iz svih oblasti života - sažetu, brzu i preciznu, praćenu istorijatom događaja.

U osvrtima, intervjuima i reportažama, držeći se agencijske forme, "SRNA" s takođe bavi svim sferama života, tretirajući ih iz autorskog ugla.

U skladu sa potrebama svog servisa i javnosti kojoj su informacija namjenjene, Agencija ima najjaču dopisničku mrežu u Republici Srpskoj, među kojima se posebno ističu dopisništva u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, i Federaciji BiH, kao i dopisnike u Srbiji i Crnoj Gori.

Informacije "СРНЕ" redovno koriste vodeći mediji u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji, regionu i svijetu, te diplomatska predstavništva, kao i institucije iz svih sfera života i javnog djelovanja.

"SRNA" dnevno emituje više od 250 naslova u različitim novinarskim formama.

Članica je Asocijacije balkanskih agencija - ABNA.

Sjedište Agencije nalazi se u Bijeljini.