Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

07.12.2023

Time10:14:00

НЕПРИХВАТЉИВА РЕТОРИКА У ВЕЗИ СА ДИРЕКТНИМ РУСКО-АМЕРИЧКИМ СУКОБОМ

ВАШИНГТОН, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Провокативна реторика Вашингтона у вези са могућношћу директног сукоба руских и америчких оружаних снага није прихватљива за једну одговорну нуклеарну силу, изјавио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.

ВАШИНГТОН, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Провокативна реторика Вашингтона у вези са могућношћу директног сукоба руских и америчких оружаних снага није прихватљива за једну одговорну нуклеарну силу, изјавио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.Коментаришући тврдње предсједника САД Џозефа Бајдена да Русија "неће стати уколико побиједи у Украјини и да ће извршити инвазију на чланице НАТО-а и тако створити предуслове за директан сукоб са америчким снагама", Антонов је истакао да су локалне власти, у покушају да "долију уље на ватру" украјинског "рата преко посредника", коначно изгубиле додир са реалношћу, те олако расправљају о вјероватноћи директног сукоба оружаних Русије и САД. "Када се ради о нашој земљи, локалне власти не презају од стварања било каквих митова и пропаганде са опасним лажима, било да су у питању инсценирани `злочини` у Бучи, инспирисани Западом, или наводни планови Русије да употријеби нуклеарно оружје током специјалне војне операције у Украјини", рекао је Антонов. Он је нагласио да се такве приче измишљају како би се пред пореским обвезницима и трезвеним политичарима оправдали огромни трошкови "обуздавања Руске Федерације", јавио је ТАСС. "Вашингтон и незасит амерички војно-индустријски комплекс имају директну корист од крвопролића у Украјини. То доказује 52. `пакет` оружја за потребе поремећених неонациста у Кијеву који је данас издвојен. Да ли је вријеме да се локалне власти уразуме и прекину ширење хаоса широм свијета само зарад спасавања америчке хегемоније?", упитао је Антонов.

Свијет

Timeприје 55 минута

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 1 сат

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 1 сат

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 1 сат

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 1 сат

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 1 сат

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.