Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

08.12.2023

Time07:57:00

ХАНТЕР БАЈДЕН ОПТУЖЕН ЗА УТАЈУ ПОРЕЗА

ЛОС АНЂЕЛЕС, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Министарство правде САД поднијело је нову кривичну пријаву против Хантера Бајдена, сина америчког предсједника, оптужујући га да није платио порез од 1,4 милиона долара док је потрошио милионе долара на раскошан начин живота.

ЛОС АНЂЕЛЕС, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Министарство правде САД поднијело је нову кривичну пријаву против Хантера Бајдена, сина америчког предсједника, оптужујући га да није платио порез од 1,4 милиона долара док је потрошио милионе долара на раскошан начин живота.Хантеру Бајдену /53/ на терет се стављају три кривична дјела и шест пореских прекршаја, наводи се у оптужници поднесеној у америчком Окружном суду у Централном округу Калифорније. "Оптужени је учествовао у четворогодишњој шеми да не плати најмање 1,4 милиона долара пореза који је дуговао за пореске године од 2016. до 2019", наводи се у оптужници. Из Министарства наводе да је ХантерБајден потрошио огромне суме на дрогу, пратњу и дјевојке, луксузне хотеле и некретнине за изнајмљивање, егзотичне аутомобиле, одјећу и друге предмете личне природе, укључујући више од 70.000 долара на рехабилитацију од дроге. Њему пријети казна до 17 година затвора ако буде проглашен кривим. Министарство правде саопштило је да је истрага о Бајдену млађем у току. Адвокат Хантера Бајдена саопштио је да је његов клијент у потпуности платио порез и оптужио америчког специјалног тужиоца Дејвида Вајса, који води истрагу, да је прекршио претходни споразум, преносе амерички медији. Бијела кућа је одбила да коментарише овај случај.

Свијет

Timeприје 33 минута

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 53 минута

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 55 минута

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 1 сат

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 1 сат

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 1 сат

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.