Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

08.12.2023

Time10:26:00

ЦИЈЕНЕ ХРАНЕ СТАГНИРАЛЕ У НОВЕМБРУ

ЛОНДОН, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Индекс свјетских цијена Агенције УН за храну /ФАО/ остао је непромијењен у новембру у односу на претходни мјесец, пошто су ниже међународне цијене житарица надокнађене поскупљењем биљних уља.

ЛОНДОН, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Индекс свјетских цијена Агенције УН за храну /ФАО/ остао је непромијењен у новембру у односу на претходни мјесец, пошто су ниже међународне цијене житарица надокнађене поскупљењем биљних уља.Индекс цијена који ФАО израчунава праћењем прехрамбених производа којима се највише тргује на глобалном нивоу у новембру је у просјеку износио 120,4 поена, што је за 10,7 одсто ниже него у новембру прошле године. У посебном извјештају о понуди и потражњи, ФАО је повећао прогнозу свјетске производње житарица ове године на 2,823 милијарде метричких тона. Претходна процјена је износила 2,819 милијарди тона, што је повећање за 0,9 одсто у односу на 2022. годину.

Свијет

Timeприје 15 минута

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 35 минута

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 37 минута

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 54 минута

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 1 сат

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 1 сат

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.