Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

08.12.2023

Time11:39:00

ОРБАН: НЕМА ЈЕДИНСТВА У ВЕЗИ СА ЧЛАНСТВОМ КИЈЕВА У ЕУ

БУДИМПЕШТА, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Мађарски премијер Виктор Орбан саопштио је да је са шпанским премијером Педром Санчезом разговарао о теми пријема Украјине у ЕУ и оцијенио да нема јединства по том питању унутар европског блока.

БУДИМПЕШТА, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Мађарски премијер Виктор Орбан саопштио је да је са шпанским премијером Педром Санчезом разговарао о теми пријема Украјине у ЕУ и оцијенио да нема јединства по том питању унутар европског блока."Имао сам данас искрен телефонски разговор са премијером Шпаније Педром Санчезом. Моја порука је била јасна: требали бисмо да се уздржимо од разговора о питању придруживања Украјине ЕУ током децембарског састанка Европског савјета, јер нема јединства међу државама чланицама по овом питању", написао је Орбан на мрежи "Икс". Орбан је јуче у Паризу разговарао са француским предсједником Емануелом Макроном, а једна од тема био је почетак преговора о приступању Украјине ЕУ, што је заказано за средину децембра, подсјећа "Спутњик". Премијер Мађарске изјавио је раније да Будимпешта предлаже да се питање почетка преговора о чланству Украјине у ЕУ уопште не ставља на дневни ред самита у децембру, јер је унапријед јасно да неће бити сагласности међу чланицама Уније. Он је додао да би се о чланству Украјине могло разговарати за пет до десет година, ако се са Кијевом потпише споразум о стратешком партнерству.

Свијет

Timeприје 2 сата

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 2 сата

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 2 сата

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 2 сата

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 2 сата

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 2 сата

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.