Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

08.12.2023

Time18:33:00

РУСИ И БЈЕЛОРУСИ У НЕУТРАЛНОМ СТАТУСУ МОГУ УЧЕСТВОВАТИ У ПАРИЗУ

ЛОЗАНА, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Међународни олимпијски комитет МОК/  дозволио је индивидуалним спортистима из Русије и Бјелорусије да учествују на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

ЛОЗАНА, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Међународни олимпијски комитет МОК/ дозволио је индивидуалним спортистима из Русије и Бјелорусије да учествују на Олимпијским играма у Паризу 2024. године."Извршни савјет Међународног олимпијског комитета донио је одлуку да појединачним неутралним спортистима, који су се квалификовали према постојећим квалификационим системима међународних федерација, дозволи да учествују на Олимпијским играма 2024. у Паризу", саопштено је на сајту ове организације.. У саопштењу се прецизира да су "индивидуални неутрални спортисти" спортисти са руским или бјелоруским пасошем. Према саопштењу, тренутно има само 11 таквих спортиста – осам са руским и троје са бјелоруским пасошем. Спортистима који активно подржавају специјалну војну операцију у Украјини неће бити дозвољено да учествују на Олимпијским играма у Паризу, као ни спортистима и тренерима који имају уговоре са војним органима или националним безбједносним агенцијама, преноси "Спутњик". На Олимпијским играма у Паризу биће забрањени било каква обиљежја Русије и Белорусије на званичним мјестима и на званичним догађајима. Руски и бјелоруски спортисти који буду жељели да учествују на Олимпијади мораће да потпишу споразум са допуњеном Олимпијском повељом, укључујући одредбу о поштовању "мирне мисије олимпијског покрета". Руски и бјелоруски спортисти који се квалификују за Олимпијске игре биће означени као неутрални спортисти. МОК је 28. марта препоручио међународним федерацијама да дозволе Русима и Бјелорусима да се такмиче, али под условом да не подржавају специјалну војну операцију и да нису повезани са војним спортским друштвима. Љетне Олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа 2024. године.

Свијет

Timeприје 42 минута

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 1 сат

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 1 сат

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 1 сат

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 1 сат

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 1 сат

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.