Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

08.12.2023

Time18:31:00

НЕМА ОБАВЕЗУЈУЋЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГАЗИ ЗБОГ ПРИТИСКА АМЕРИКЕ

ЊУЈОРК, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА-РИА Новости/ – Русија дубоко жали што Савјет безбједности УН није успио да донесе било какву обавезујућу резолуцију о Гази због притиска САД, изјавио је замјеник руског амбасадора у УН Дмитриј Пољански.

ЊУЈОРК, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА-РИА Новости/ – Русија дубоко жали што Савјет безбједности УН није успио да донесе било какву обавезујућу резолуцију о Гази због притиска САД, изјавио је замјеник руског амбасадора у УН Дмитриј Пољански."Дубоко жалимо због чињенице да Савјет безбједности, који има јединствено моћан инструмент према члану 7 Повеље УН, све ово вријеме није успио да донесе било какву јасну обавезујућу резолуцију са захтјевима, а не позивима, да зараћене стране прекину насиље, под притиском САД", рекао је Пољански на састанку Савјета безбједности УН. Пољански је рекао да постоји систематска стратегија за насилно расељавање Палестинаца. "Канибалистичка логика те стратегије је веома једноставна, да живот у Гази учини неиздрживим, па чак и да остави становништву један избор: да напусти своје домове или да буде убијен", рекао је Пољански. Он је истакао да Русија позива на прекид насиља између Израела и Хамаса и противи се покушајима да се становници Газе насилно преселе на југ. "Русија позива на окончање насиља које је почело ескалацијом између Израела и Палестинаца којој смо свједоци од 7. октобра. Такође не прихватамо било какав план да се немоћни људи у Гази насилно раселе на југ", закључио је Пољански.

Свијет

Timeприје 48 минута

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 1 сат

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 1 сат

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 1 сат

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 1 сат

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 1 сат

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.