Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

04.03.2024

Time12:41:00

БАЈДЕНОВА АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ ПОТПУНО НЕСПОСОБНА

БИЈЕЉИНА, 4. МАРТА /СРНА/ - Истакнути амерички републиканац Њут Гингрич оцјењује да администрација Џозефа Бајдена није добра ни за шта и да је заказала у Украјини, у Авганистану, на Блиском истоку, а и у рату са Хутима.

БИЈЕЉИНА, 4. МАРТА /СРНА/ - Истакнути амерички републиканац Њут Гингрич оцјењује да администрација Џозефа Бајдена није добра ни за шта и да је заказала у Украјини, у Авганистану, на Блиском истоку, а и у рату са Хутима."Бајденова администрација трпи неуспјех за неуспјехом и још увек није у стању да разради стратегију за побједу у Украјини", сматра Гингрич, бивши предсједник Представничког дома Конгреса САД. "Бајденова админисрација тренутно поткопава Израел. Није успјела да уплаши Хуте, који су у посљедњих неколико дана ударили на три наша брода. Бајден и његови нису успјели да уплаше ни Иранце, који настављају да шире своје терористичке операције широм Блиског истока" - истиче он. У интервјуу телеканалу "Фокс њуз", Гингрич упозорава да је садашња америчка власт неспособна да се одупре руском лидеру Владимиру Путину и да користи суштински погрешну тактику. Гингрич напомиње да је још 2014. године упозоравао да санкције против Русији не могу да функционишу. "Будимо искрени у сагледавању гдхе се налазимо, јер мислим да је све са чиме смо суочени - застрашујуће. Бајденова администрација пропада на Блиском истоку, заказала је у Авганистану, а ни послије двије године рата није смислила стратегију за побједу у Украјини. При томе свијет постаје све опаснији" - наводи Гингрич. Он посебно критикује државог секретара Ентонија Блинкена. "Блинкен вјерује да је његов најважнији посао слање писама којим подсјећа све запослене у Стејт дипартману да поведу рачуна о свом полном идентитету и да у мејл, којим буду одговарали на писмо, укључе жељену ознаку пола. Па то је апсурдно" - упозорава Гингрич. Он закључује да су демократе принуђене да нападају Доналда Трампа и да лажу о њему, "јер ће их истина уништити".

Свијет

Timeприје 2 сата

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 2 сата

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 2 сата

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 2 сата

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 3 сата

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 3 сата

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.