Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

04.03.2024

Time14:21:00

"ЕПЛУ" НОВЧАНА КАЗНА ОД ГОТОВО ДВИЈЕ МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА

ЛОНДОН, 4. МАРТА /СРНА/ - Европска Унија /ЕУ/ казнила је америчког технолошког гиганта "Епл" са готово двије милијарде долара због кршења антиконкурентних регулатива, јер је на непоштен начин фаворизовала своју музичку стриминг услугу у односу на сличне конкурентне производе.

ЛОНДОН, 4. МАРТА /СРНА/ - Европска Унија /ЕУ/ казнила је америчког технолошког гиганта "Епл" са готово двије милијарде долара због кршења антиконкурентних регулатива, јер је на непоштен начин фаворизовала своју музичку стриминг услугу у односу на сличне конкурентне производе."`Епл` је у потпуности забранио другим апликацијама да обавијесте кориснике њиховог оперативног система о алтернативним, јефтинијим претплатничким услугама изван њихове апликације", наводи се у саопштењу Европске комисије. Европски комесар за конкурентност Маргрете Вестагер је истакла да је то је илегално и да је то утицало на више милиона потрошача у Европи, пренио је АП. Према њеним ријечима, "Епл" се на тај начин понашао готово деценију, што значи да су бројни корисници плаћали "значајно веће цијене за претплату за стримовање музике". Новчана казна у износу од 1,8 милијарди евра изречена је након дуготрајне истраге покренуте жалбом шведске компаније за стриминг "Спотифај" прије пет година. "Епл" је најавио да ће се жалити на одлуку ЕУ.

Свијет

Timeприје 54 минута

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 1 сат

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 1 сат

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 1 сат

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 1 сат

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 1 сат

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.