Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

04.03.2024

Time17:35:00

МАКРОН: НЕ ПЛАНИРАМО СЛАЊЕ ТРУПА У СКОРОЈ БУДУЋНОСТИ

ПРАГ, 4. МАРТА /СРНА/ - Француска не планира да шаље своје трупе у Украјину у блиској будућности, рекао је француски предсједник Емануел Макрон.

ПРАГ, 4. МАРТА /СРНА/ - Француска не планира да шаље своје трупе у Украјину у блиској будућности, рекао је француски предсједник Емануел Макрон.На питање да прокоментарише међународни одговор на његове изјаве током конференције о Украјини у Паризу прошле седмице, француски лидер је поновио да "ништа није искључено" када је ријеч о слању трупа. "То не значи да планирамо да у блиској будућности распоредимо француске снаге у Украјину. То значи да отварамо дискусију и размишљамо о свему што се може учинити да подржи Украјину, прије свега, украјинску територију", рекао је Макрон чешком листу "Право". Према ријечима француског предсједника, учесници састанка договорили су пет области сарадње - сајбер безбједност, заједничку производњу војне опреме за Украјину, безбједносну помоћ најугроженијим земљама у контексту сукоба у Украјини, подршку Украјини на граници са Бјелорусијом и сарадњу у активностима деминирања. "Поред тога, увијек сам био јасан у вези са нашим црвеним линијама: ми се не боримо против руског народа и одбацујемо логику ескалације", нагласио је Макрон. Он је рекао послије конференције о Украјини у Паризу 26. фебруара да су учесници разматрали слање копнених трупа у Украјину. Иако о овој теми није постигнут консензус, Макрон је оставио отворена врата за такав сценарио у будућности.

Свијет

Timeприје 1 сат

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 2 сата

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 2 сата

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 2 сата

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 2 сата

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 2 сата

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.