Сриједа , 24. јул 2024.

О НАМА

Новинска агенција Републике Српске "СРНА" а.д. Бијељина основана је 7. априла 1992. године као Српска новинска агенција "СРНА", а одлуком Владе Републике Српске 27. марта 2008. године добила је свој садашњи назив.

Агенција "СРНА" пружа корисницима својих сервиса цјеловито и брзо извјештавање. Њене вијести и други новински садржаји засновани су на поузданим изворима и рађени у складу са професионалним стандардима које захтијева модерно извјештавање у садржинском и техничком погледу.

"СРНА" има 12 информативних сервиса којима прати збивања у Републици Српској, Федерацији БиХ, Србији, Црној Гори, региону и свијету. Посједује посебан сервис који се бави ауторским текстовима, као и сервис на енглеском језику.

Осим писаног "СРНА" има и савремено организован фото и фоно-сервис, а од 2016. године покренут је и видео-сервис. Ова три сервиса заокружују и допуњују новинарске форме Агенције али представљају и специфичну цјелину која и у техничком погледу пружа комплетну информацију за кориснике различитих медијских профила.

У оквиру својих сервиса "СРНА" пружа корисницима агенцијску верзију вијести из свих области живота - сажету, брзу и прецизну, праћену историјатом догађаја.

У освртима, интервјуима и репортажама, држећи се агенцијске форме, "СРНА" се такође бави свим сферама живота, третирајући их из ауторског угла.

У складу са потребама свог сервиса и јавности којој су информације намијењене, Агенција има најјачу дописничку мрежу у Републици Српској, међу којима се посебно истичу дописништва у Бањалуци и Источном Сарајеву, и Федерацији БиХ, као и дописнике у Србији и Црној Гори.

Информације "СРНE" редовно користе водећи медији у Републици Српској, Федерацији БиХ, Србији, региону и свијету, те дипломатска представништва, као и институције из свих сфера живота и јавног дјеловања.

"СРНА" дневно емитује више од 250 наслова у различитим новинарским формама.

Један је од оснивача Асоцијације балканских агенција - АБНА.

Сједиште Агенције налази се у Бијељини.

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.