Недјеља , 14. април 2024.

Свијет

07.12.2023

Time16:15:00

ДВИЈЕ ТРЕЋИНЕ АУСТРИЈАНАЦА НЕГАТИВНО ОЦЈЕЊУЈЕ СУЖИВОТ СА МИГРАНТИМА

БЕЧ, 7.ДЕЦЕМБРА /СРНА - РИА Новости/ - Готово двије трећине грађана Аустрије има негативно мишљење о суживоту са мигрантима, објавио је лист "Пресе", позивајући се на недавну анкету Аустријског фонда за интеграцију.

БЕЧ, 7.ДЕЦЕМБРА /СРНА - РИА Новости/ - Готово двије трећине грађана Аустрије има негативно мишљење о суживоту са мигрантима, објавио је лист "Пресе", позивајући се на недавну анкету Аустријског фонда за интеграцију.Према резултатима анкете, која је спроведена међу 1.000 аустријских држављана у октобру, 65 одсто испитаника оцијенило је коегзистенцију са мигрантима као "веома лошу" или "донекле лошу", што је једна од највиших стопа од 2016. године. Већина Аустријанаца осјећа се "посебно лоше" због суживота са муслиманима, док је 59 одсто оцијенило суживот са украјинским избјеглицама као "донекле добар" или "веома добар". "Пресе" наводи да већина испитаника није срећна што са мигрантима дијели јавне просторе као што су школе, стамбени квартови и рекреативна подручја, али сматрају "прије позитивним него негативним" коегзистенцију са мигрантима на послу и у трговачким зонама. Истовремено, 60 одсто испитаника оцијенило је тренутни број тражилаца азила као неконтролисан или "прије неконтролисан". Већина од 82 одсто се залаже за увођење санкција у случају да мигранти не науче основе њемачког језика у одређеном временском периоду. Све у свему, 73 одсто испитаника је рекло да интеграција у Аустрији иде "прилично или веома лоше". Такође, испитаници су оцијенили да је инфлација оно што их највише брине. Готово сваки други испитаник, или 48 одсто, забринут је због раста цијена. Инфлацију прати ширење политичког ислама, што представља највећи разлог за забринутост за 33 одсто испитаника и то је највећи пораст од посљедњег сличног истраживања. Такође, 33 одсто испитаника сматра да је интеграција миграната у аустријско друштво разлог за забринутост.

Свијет

Timeприје 31 минут

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ЗАПАД ОСУДИО НАПАД НА ИЗРАЕЛ

ПАРИЗ, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Француска, Велика Британија и ЕУ осудиле су ирански напад дроновима на Израел и изразиле солидарност са израелским властима...

Timeприје 51 минут

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ИРАН ИСПАЛИО БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КА ИЗРАЕЛУ

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иран је испалио први талас балистичких ракета ка Израелу, изјавио је неименовани извор иранској државној телевизији.

Timeприје 53 минута

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ИДФ ГАЂАО ПОЛОЖАЈЕ ХЕЗБОЛАХА

ТЕЛ АВИВ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је извршен напад на положаје Хезболаха у Либану.

Timeприје 1 сат

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ЛАНСИРАН И ТРЕЋИ ТАЛАС ДРОНОВА

ТЕХЕРАН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Иранска војска лансирала је и трећи талас дронова ка Израелу, извијестили су локални медији.

Timeприје 1 сат

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

"ЕЈ-БИ-СИ ЊУЗ": ЛАНСИРАНО ИЗМЕЂУ 400 И 500 ДРОНОВА

ВАШИНГТОН, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирански напад на Израел укључује 400 до 500 беспилотних летјелица, лансираних првенствено са иранске територије, пренос...

Timeприје 1 сат

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

ИРАК И ЛИБАН ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

БАГДАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Ирак и Либан затворили су ваздушни простор усљед очекиваног напада иранских дронова на Израел, саопштиле су ирачке и либан...

Погледај све

Copyright © 2023 Novinska agencija Republike Srpske - Srna. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica se ne smije prenositi bez dozvole i bez navođenja izvora.